7.6.15

Ana Sayfa » , , , » GÖBÜ PİŞİ

GÖBÜ PİŞİ

7.6.15
hayırlı bereketli günler dilerim, dostlar tatiller önemlidir aile bireylerinin bir arada olduğu birlikte zaman geçirdiği zamanlardır ve bugün kahvaltıda istek üzerine hamur kızarttım 3 malzemeyle çok kolay hazırlanan maliyeti az zaman almayan kolay bir hamur işi  bazı kesimlerde göbü bazı kesimlerde pişi bazı kesimlerde hamur kızartması olarak adlandırılır ben her iki ismide kullanıyorum bugün pişi yaptım şişti ve pamuk gibi yumuşacık oldu yapmanızı tavsiye ederim.



MALZEME.


  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket instans maya [kuru maya}
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
KIZARTMAK İÇİN 

1 su bardağı sıvıyağı


YAPILIŞI

  • unu yoğurma kabına alalım kuru mayayı tuz şekeri de ilave edip iyice karıştıralım ve ılık su dökelim yavaş yavaş yoğuralım  kulak memesi kıvamına getirip üstünü örtelim 20 dakika dinlendirelim ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak uçlarımızla açalım  gibi resimdeki  olacak şekilde. 





tavayı ocağa alıp ısıtalım ardından sıvıyağı tavaya dökelim yağımız iyice kızınca hazırladığımız pişilerimizi kızarmak üzere tava yolculuğuna gönderelim çabuk kızaracaklardır tabağımıza kağıt havlu serip önlü arkalı kızarttığımız pişilerimizi tabağa alalım.  afiyet olsun 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder