27.5.15

Poğaça Ve Sepet Nasıl Yapılır

27.5.15
s





pastane poğaçası ve sepetlerimizi yaptım çok güzel oldu sepet deyişik bir sunum poğaçalar ise pastane poğaçasından farksız hem yumuşak hem lezzetli renkli peynir topçukları .Hayırlı pazarlar sevgili arkadaşlar bugün pastane poğaçası ve sepetlerimizi yaptım çok güzel oldu sepet deyişik bir sunum poğaçalar ise pastane poğaçasından farksız hem yumuşak hem lezzetli renkli peynir topçukları  SEPETLER VE POĞAÇA HAMURU .
2 yumurta 1 tanesi üzeri için
2su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya
1 yemekkaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
PEYNİR TOPLARI İÇİN
100 grm beyaz peynir
1tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
 2 dal maydanoz
kırmızı biber seviyorsanız onu da kullanabilirsiniz.

PEYNİR TOPLARI
beyaz az yağlı peyniri bir yoğurma kabına alalım ve iyice yoğuralım elimizi hafif ıslatıp iki  avucumuzun  arasında fındık büyüklüğünde yuvarlayalım ve istediğimiz malzemeyle süsleyelim.

HAZIRLANIŞI
1 yumurta su ve süt karışımı, maya,şeker ve tuzu karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın,
unu yavaş yavaş eleyerek hamuru yoğurun elinize yapışan bir hamur olacak,
hamuru toplayıp üzerine un serpin ve üstünü örtü
p 45 dk.1saat mayalanmasını bekleyin ,
kabaran hamuru elinizi unlayarak yoğurun bu aşamada biraz daha un eklemeniz gerekebilir,
ve hamur hazır hale geldiğinde fırına dayanıklı yuvarlak bir kaseyi ters çevirip yağlı kağıdı kaseye iyice serelim hamurumuzu yufka şeklinde açıp uzun şeritler keselim ve yağlı kağıdı, serdiğimiz kaseye üstten başlayarak tek tek dizelim resim  daha açıklamalı olacaktır. poğaçalarımızı yapmak için ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ve üstüne yumurta sarısı sürüp, bol susam dökelim, ve 180 derecelik fırında pişirelim şişecektir ve piştiğinden emin olunca çıkartıp servis edelim.
afiyet olsun.

2 yorum: