18.6.15

Ana Sayfa » , , » Semiz Otlu Cacık Tarifi

Semiz Otlu Cacık Tarifi

18.6.15
hayırlı günler sevgili dostlar...bugün semizotlu cacıkla karşınızdayım yaz günlerinde hem ferahlatıcı hem serinletici hemde çok sağlıklı olan semizotunu sizlere cacık haliyle sunmak istedim.. açıkçası evlenene kadar da semiz ontu nedir nasıl yapılır ne işe yarar bilmezdim evlendikten sonra birçok bitki  gibi semiz otunu da öğrenmiş oldum. semizotu  hem yemek olarak hem cacık olarak hem salata olarak menülerimde yer alır bu sağlıklı bitkiyi eminim bilende çok bilmeyende şiddetle tafsiyemdir. hem yemekleri hem cacık ve salataları...tarifimizi yazalım..



MALZEMELER


1 bağ semizotu
2 su bardağı yoğurt
1 tane salatalık
yarım çay bardağı sirke
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz ben kaselere bolca koyduğum için bu malzemelerden 4 kişilik çıkar.


YAPILIŞI


semizotunu güzelce yıkıyoruz kumundan iyice arındırıyoruz.  geniş bir kaba yıkadığımız semiz otunu koyup üzerini aşacak kadar su dolduruyoruz ve sirkeyi içine döküyoruz. 3 dakikalık beklemeden sonra semiz otunu sirkeli sudan çıkartıp tekrar durulayalım ve ince ince doğrayalım salatalığıda aynı şekilde ince doğrayalım.
ayrı bir kaba yoğurdumuzu alalım sarımsağı üstüne rendeleyelim,tuzunu da koyup karıştıralım doğradığımız semiz otunu, ve salatalığı ekliyip, karıştıralım azıcık su ekleyip kıvamını biraz açalım fazla koyu da olmayacak fazla cıvıkta olmayacak şekilde sonrasında naneyi de ekleyip sonkek karıştırdıktan sonraaa hazır servis edip afiyetle yiyebilirsiniz...











SEMİZ OTU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder