21.8.15

DONDURULMUŞ KIZILCIK

21.8.15
Biz Bayanların yaz , kış hazırlığı hiç bitmez zaten bu bir gerçek, çocuklarımız organik yesin bütçemizi sağlam tutalım vesaire :) ben bu sene dondurucuya kızılcıkta attım hem pastalar için hem şerbet için mutlaka işime yarayacaktır hem kızılcık çok yararlıdır yeni yeni tanınmaya başlasa 'da kızılcık zengin bir melatonin kaynağıdır. Melatonin vücudun gece salgıladığı bir hormondur ve bu hormon yeterli ölçüde salgılanmadığında kansere neden olabilir. Melatonin ilaçlarının birçoğu kızılcıktan yapılır kızılcık hücreleri koruyan bir antioksidan deposudur. kızılcıkta bulunan antioksidanlar brokoliden beş kat daha fazladır. kızılcık, damarların tıkanmasını engelleyerek kalp hastalıkları riskini azaltır.



Uyku problemi olan kişiler yatmadan önce bir bardak kızılcık suyu içmelilerdir.kızılcıkla vücuda melatonin takviyesi yapılabilir.

Araştırmalarım sonucu sizleri bilgilendiriyorum elimden geldiği kadar.




3 Kilo kızılcığı veya çoğaltıp yada azaltabilirsiniz geniş bir leğene alalım ve bol su akıtalım üstüne yaprakları su üstüne çıkacaktır tertemiz yıkayıp sapından, yaprağından ayırıp süzelim ve güzelce buzluk poşetlerine dolduralım , kışın pasta süslemesi veya şerbetler için kullanıma haxır olacaktır kızılcıklarımız...AFİYETLER OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder