8.11.15

Ev Yapımı Eti Cin Tarifi

8.11.15



Ev Yapımı Eti Cin Tarifi
Merhabalar..sevgili takipçilerim..sizlere en sevdiğim ve yapmakta heyecanlandığım bir tarifimi daha getirmiş bulunmaktayım :) bu tarifimiz, çocuklarımızın severek yediği ve abur cubur yemek istediklerin de ellerine  güvenerek verebileceğimiz güzel bir kurabiye. benim kızım anne canım tatlı istedi dediğin'de hemen kurabiyemi saklama kabından çıkartıp içine ev yapımı kayısı reçeli sürüp yanına'da 1 bardak süt ile afiyetle yiyiyor ve bu beni çok mutlu ediyor çocuğum abur cubur yerken hiç mutlu bir anne değildim. taki kendim aynılarını yapana kadar :)  illaki dışarıdaki abur cuburları da arada istiyor çünkü bakkala gidip o abur cuburları alırken de ayrı bir heyecan yaşarlar. aslında o da çok önemli çocuklarımıza alışverişi,para alıp vermeyi fiyat öğrenmeyi aldığını kendi seçip kendi taşıması bir sorumluluk ve de çok mutlu oldukları bir konu ben kızıma bu şansı tanıyorum ve çok mutlu oluyor bu durum dan :) ...  bende 3 haftalık evimden uzakta kaldım 3 haftalık bir tatili daha geride bıraktık. Evimi çok özledim :( insanın evi gibisi varmı. Bana katılırmısınız bilmem sabah kendi evinde uyanmak, kendi mutfağında vakit geçirmek benim için en büyük ödül olmalı çünkü kendi mutfağında  insan daha bilinçli düşünsenizse fırınınızla bile değişik bir bağınız oluyor :) derece falan bırakıp tipinden anlıyorsunuz ne derece pişireceğini ;) işin şakası tabii ama doğruluk payı da var :) çatal kaşıklarınıza bile o kadar çok alışıyorsunuz ki. Ben misal bir yere gittiğim zaman evimde yaptıklarımı yapmak isterim elbette ki. annem ve kayın validemin evi ise,yoksa düşünsenize ikinci dereceden birinin evine gidip te sen yapma ben yaparım denmez :) yani ben diyemem. Yardım illaki edilir ama bilmişlik taslamamakta yarar vardır. eti cin benim vaz geçilmezlerimin arasındadır diyebilirim. düşünün ben tozlu raflardan Diyet listemi tam daa çıkartmıştım ne güzel de  başlamıştım taakii akşam 5' e kadar :) fazla olan 5 kilocuğumdan kurtulmak adına fekaat lakin :) bir anda kalkıp bir küheylan edası ile kolları sıvadım çünkü bu kurabiyeyi yapmalıydım. Her şey sizin için inanın kendim için değil yani ;)  bu kadar gevezelik yeter bence. buyrun tarifime geçelim .

Ev Yapımı Eti Cin Tarifi İçin Malzemeler;



NOT!!! Kurabiyelerimiz piştikten sonra içerisine reçelini ve süslemesini yapmadan 2 hafta saklanabilir. dilediğimiz zaman çıkartıp reçelini hemen içine sürüp süsleyelim ve hazır. çocuklarımızın beslenme çantasına da koyabileceğimiz kendi üretimimiz olan eti cin i çocuklarımız çok severek yiyeceklerinden emin olabilirsiniz..afiyet olsun..
  • 1 yumurta,
  • 250 gram margarin,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • kayısı reçeli,
  • pasta süsü,
  • un,
Ev Yapımı Eti Cin Yapılışı;
  1. Resimde görüldüğü gibi margarin,yumurta,pudra şekeri,sıvı yağ eklenip iyice karıştırılır. homojen bir kıvam alınca un eklenir unla birlikte kabartma tozu'da ilave edilir.


..
2. iyice yoğurup toparladuğımız hamuru buzdolabı poşetine koyalım,resimdeki gibi ve buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.

3.  dinlenen hamuru 2 yağlı kağıt arasında yavaşça oklava yardımı ile 5 ml kalınlığına gelene kadar açalım,
4. bardak yardımı ile resimdeki gibi kesiyoruz,
5.  bardakla kestiğimiz hamurları yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim,kürdan yardımı ile birkaç delikler atalım,resimde ki gibi minik yuvarlaklar yapalım kurabiyenin kenarlarını dolduralım.
6. 170 derece önceden ısıtılmış fırın'da 15-20 dakika pişirelim, ve soğuduktan sonra kayısı reçelini ortasına dolduralım,pasta süslemesi ile süsleyelim 1-2 saat dinlendirip yemenizi tafsiye ederim. yoksa çok akışkan oluyor. size kalmış. Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Çocukluğumun vazgeçilmez kurabiyelerinden. Bayıldım bu işe. Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekür ederim canım. Mutlaka denemeni tafsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel olmuş eticinler.. Oğlum bayılacak..:) Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  4. harika tarifleriniz var var bayıldım :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekür ederim. @ PRATİK KOLAY LEZZETLER

    YanıtlaSil
  6. Çok sevimli olmuşlar ve canım çekti!!!!! :D
    Kayısı reçeli o şekilde duruyor mu yoksa akıyor mu bir tek onu merak ettim? Belki marmelat kıvamında yaparsak daha iyi olur değil mi? Ama aynısı olmuş ya elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekür ederim. keşke ikram edebilsem :)
      evet hemen servis yaparsanız biraz akışkan oluyor, dediğiniz gibi marmelat biraz daha kurtarıcı. ama yoksa problem değil buzdolabında dinlenince toparlıyor kendini..

      Sil