24.3.16

Havuçlu Alfabe Çorbası Nasıl Yapılır

24.3.16

Merhabalar... sizlere öyle bir çorba tarifi getirdim ki, Bu çorbaya hem sizler hemde en kıymetlimiz olan çocuklarınız'da asla hayır diyemeyecek hem sağlıklı, hem pratik hemde çok lezzetli. bu çorbayı ben çok sıklıkla yaparım kızıma. hele ki pazara gidip havucu'da çok aldıysam 1 hafta o havucu her şeye kullanıyorum, bu alfabe makarnası benim çocukluğumdan kalma hayran olduğum bir makarnadır.. kızıma bunu ilk  pişirdiğimde çok dikkatini çekmişti ''aa anne ben bunu içince bu harfleri öğrenmiş olacağım değil mi'' dediğinde ağzım açık hayretle dinledim çünkü çocukların inanılmaz bir hayal gücü olduğu biliyordum' da canlı şahit oldukça, aslında ben biliyorum dediğimiz her şeyi ezbere konuştuğumuzu öğreniyorum...'çorbayı karıştırarak kendince fikirler yürütmeye başladı 'evet 'evet' ben bunları hemen yemeliyim, öğrenmeliyim, demesi beni çok heveslendirdi; onun hayal dünyasına girdiğimi fark ettim ve Bekleyin çok güzel çalışmalarım olacak... Lütfen çocuklarınız içinde bir şeyler yapın yani eminim yapıyorsunuz ama onların da birey olduğunu his ettirin. mesela evimde isem  akşam yemeğine ortak bir menü yapmaya çalışıyorum ana yemek kocamın sevdiği yemekse çorbayı kızıma uyarlıyorum ortaya başka bir şey yapıyorsam onun dikkatini çeken bir şey yapıyorum, böylece herkes mutlu oluyor.. eh buyurun pratik çorba' mın tarifini okuyun ve hemen yapın,bana da mutlaka çorba hakkında ki yorumlarınızı yazın..

HAVUÇLU ALFABE ÇORBASI İÇİN MALZEMELER;

  • 1 Tane tane tavuk but,                                                          
  • 1 Tane orta boy havuç,
  • 1 Çay bardağı kadar alfabe makarnası,
  • 1 Yemek kaşığı un,
  • gerekli olursa az su,
  • tuz, tane karabiber,sıvı yağı,
HAVUÇLU ALFABE ÇORBASI YAPILIŞI

1. öncelikle tavuk but'u uygun bir tencereye alıp üzerine 1 litre kadar su, 1 tatlı kaşığı kadar tuz koyup pişmeye bırakalım,

2. haşlanan but'u ve suyunu uygun bir kaba alalım, tavuk but'u istediğimiz büyüklükte didelim,

3, boşalttığımız tencereyi ocağa alıp içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı alıp biraz kızdıralım, 1 tane havucu rendenin soğan bölümüyle rendeleyip kızan sıvı yağa aktaralım ve hızlıca karıştıralım,

4. rengi turuncuya dönecektir yağın, hemen içerisine 1 yemek kaşığı un koyup kavuralım ve  tavuk suyunu,alfabe makarnasını ve didiklenen tavuğu ekleyelim, suyu az gelirse 1 su bardağı kadar eklemeniz mümkün, pişmeye bırakalım pişen çorbaya silme çay kaşığıyla karabiber koyup 5 dakika daha pişirelim Afiyet olsun..







10 yorum:

  1. Makarnalar o kadar sevimli ki, çocuklar bayılır :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bu çorbadan oğluma yapmalıyım..:) Yedirirken eğlenebiliriz hem de..:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemenizi tafsiye ederim. teşekür ederim <3

      Sil
  3. Harika tarifleriniz var bende sizi izlemeye aldım :)
    http://yazdiklarimveokuduklarim.blogspot.com.tr/ her zaman beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekür ederim emine hanımcım, tabiki gelirim.

      Sil
  4. Çok güzel gözüküyor, uzanıp içesim geldi :) Yeni çorbalara çok açığım bu sıralar. Ufaklık henüz bizimle aynı yemeği yemekte dirense de elbet bir gün o da olacak :)
    'Boşalttığımız tencereyi' ifadesini okuyunca ister istemez güldüm :) Annelerin vazgeçilmezi detay ve tutumluluk sanırım :)
    Diğer tarifleriniz de harika gözüküyor, bir eti cin'e gideyim ben nasıl yapmısşınız...
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar öncelikle hoşgeldini :) merak etmeyin oda başlar yemek yemeye hatta isteklerine bazen yetişmekte güçlük çekeceksiniz. tarifimi beyenmenize sevindim. Ben en ufak yaptığım şeyi bile tarife yansıtmaya çalışıyorum fark etmenize sevindim..

      Sil
    2. Ah inşallah başlar :))
      Evet detaylar hoşuma gidiyor :)
      Hoşbuldum! Ben teşekkür ederim bu güzel tarif ve yorum için!

      Sil
    3. inşallah çok teşekür ederim @dağınıkanne

      Sil